Pikante Veggie-boller i tomatsauce med sorte bønner og feta

(2 vurderinger) Min vurdering: 0

Pikante Veggie-boller i tomatsauce med sorte bønner og feta

  • 35 min.
  • 2 personer

Ingredienser

  • 200 g Den Grønne Slagter Veggie Fars
  • 3 spsk. mandelmel
  • 1 lille revet løg
  • 2 dl hakket grønkål
  • 1 æg eller to spsk kogte, mosede kartofler, hvis retten skal være vegansk
  • 1/2 finthakket rød chili
  • 1/2 tsk revet muskatnød
  • Fintrevet skal af 1/2 øko citron
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 2 dl cherrytomater
  • 1 dl kogte sorte bønner, f.eks. fra dåse
  • Salt og peber
  • 100 g fetaost eller vegansk ost med fetasmag
  • Evt frisk oregano ved servering
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

  1. Tænd ovnen på 190 grader.
  2. Vend Veggie Fars, mandelmel, revet løg, hakket grønkål, æg, chili, muskatnød og revet citronskal nænsomt sammen i en skål.
  3. Smag til med salt og peber.
  4. Form den rørte Veggie Fars til “kødboller” i en mundret størrelse og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  5. Dryp eller spray bollerne med olivenolie, og steg dem i ovnen, indtil de er gennemstegte. Det tager cirka 12 min.
  6. Kom imens de hakkede tomater, grøntsagsboullion og de halverede cherrytomater i en gryde og varm det op til kogepunktet.
  7. Lad saucen simre i 8 min. ved medium varme, og tilsæt derefter bønnerne.
  8. Lad simre i yderligere 2 min.
  9. Smag saucen til med salt og peber.
  10. Kom saucen i passende skåle og top med Veggie-bollerne.
  11. Drys med smuldret feta og friske oreganoblade.
  12. Server straks sammen med godt brød.

Velbekomme!

 

Veggie boller med masser af grønt

Der er bare et eller andet utroligt hyggeligt over varm mad, serveret i en dyb skål og garneret med en lækker topping. Derfor er det ikke helt forkert at betegne denne ret som ren ’comfort food’. 

Her har vi nemlig ovnbagt en god portion veggie-boller, som blandt andet er rørt på vores Veggie Fars, mandelmel og grønkål, og så serverer vi vores Veggie ’boller’ i en tomatsauce, der får fylde af en portion sorte bønner. På toppen kommer vi godt med smuldret feta, og så er det ellers op til dig at sørge for hyggen.

Der er masser af muligheder for at variere denne ret – se i vores tips nedenfor, hvordan du kan variere både krydring og tilbehør til retten.

 


Tips

  • Er du vild med chili con carne? Så kunne du måske være fristet til at spice denne ret med pikante Veggie boller endnu mere op! Husk at ’hotness’ ikke kun handler om mængden af chili, men også om at afbalancere retten. Tilsæt for eksempel frisk chili til tomatsaucen, men prøv også at smage til med en stærk, røget paprika, som giver en lækker, næsten bacon-agtig smag til maden. Du kan også tilsætte en lille smule spidskommen for en god, krydret smag. Og endelig kan du altså også komme langt med en færdig krydderblanding til f.eks. taco mix.
  • Med blandingen af sorte bønner, chili og tomat er disse Veggie boller næsten kommet i tex-mex selskab. Hvad siger du til en lækker og nem relish med masser af friske grøntsager, der også har rødder i det texanske-mexicanske køkken? Tilbehøret hedder Cowboy Caviar, og laves helt enkelt af lige dele majs og sorte bønner fra dåse, samt tern af friske tomater, agurk og rødløg. Vend med olie og citron og smag til med salt og peber. Salaten holder fint et par dage i køleskabet, og er en dejlig ledsager til mange grønne retter.
  • Vi serverer godt brød til denne ret, men du kan også vælge at koge en gang pasta eller ris til retten. Skal der endnu mere fokus på det grønne, så prøv at servere blomkålsris til retten. Det er finthakket eller revet blomkål, som steges, ovnbages eller overhældes med kogende vand, og derefter bruges helt ligesom almindelige ris. Bare endnu grønnere.

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 795
Energi (kcal) 90 713
Energi (kJ) 375 2985
Fedt (g) 4.9 39
- heraf mættede fedtsyrer (g) 1.3 10.7
Kulhydrater (g) 6 52
- heraf sukkerarter (g) 2.2 17
Kostfibre (g) 2.2 17.3
Protein (g) 5 39
Salt (g) 0.6 4.5
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱