Ristede kikærter

(3 vurderinger) Min vurdering: 0

Ristede kikærter

Ingredienser

  • 400 g kogte kikærter
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. røget paprika
  • ½ tsk. cayennepeber
  • ½ tsk. seasalt
Print opskrift

Ristede kikærter kan bruges i mange retter. Denne variant vil passe perfekt som tilbehør til en ret, en snack eller til en god omgang tapas.

 


Sådan tilbereder du retten

1. Skyl kikærter grundigt i en sigte og lad dem dryppe godt af.

2. Kom kikærter i en bradepande, fordel de øvrige ingredienser over kikærter og blandes godt sammen.

3. Bag dem ved 200 °C i ca. 25-30 min. til de er sprøde. Vendes undervejs.

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 420
Energi (kcal) 188 789
Energi (kJ) 785 3302
Fedt (g) 5.9 25
- heraf mættede fedtsyrer (g) 0.7 3.0
Kulhydrater (g) 26 111
- heraf sukkerarter (g) 4.6 20
Kostfibre (g) 7.5 31.5
Protein (g) 9 36
Salt (g) 0.8 3.4
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱